Friday, February 13, 2009

Puding Sago.



Puding Sago
Bahan-bahan Untuk Sago (A):-
1 cawan Sago
4 cawan Air
secubit garam
Bahan-bahan Untuk Santan (B):-
1 cawan santan pekat
1/2 cawan air
Secubit garam
Bahan-bahan Untuk gula (C):-
1/2 cawan gula merah
1 cawan air
sedikit gula putih
Cara membuatnya:-
1. Masak bahan (A) dengan menggunakan api perlahan. Masak sehingga masak. Kemudian ketepikan.
2. Masak pula bahan (B) juga dengan api perlahan sehingga mendidih kecil (jgn sampai menggelegak cam masak gulai plak ya...). Kemudian ketepikan jugak.
3. Masak pula bahan (C) sehingga masakan. Ketepikan jugak.
4. Masuk kedlm peti ais. Sedap dimakan apabila sejuk. Kecuali santan kerana santan bila sejuk (masuk dlm peti ais) dia akan jd berkepala (tak cantik tp rasanya masih sama)....
<<<>>>>

No comments: